Мала Митровица место са три посланика

Мала Митровица место са три посланика

Мала Митровица је можда једино мање место у Србији које може да се похвали да има три посланика. Поред два народна посланика у Скупштини Србије имамо и посланицу у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.

Како ред налаже прво ћемо представити даму, а то је Сања Ковачевић једна од 120 посланика у сазиву Скупштине Аутономне покрајине Војводине изабрана на изборима одржаним 21. јуна и 01. јула 2020. године, по пропорционалном изборном систему, са изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. Сањи Ковачевић је ово други мандат у Скупштини Аутономне покрајине Војводине пошто је била посланик и у претходном сазиву Покрајинске Скупштине од 2016 до 2020 године.

Рођена је 1968.године у Салашу Ноћајском са породицом живи у Малој Митровици, по занимању је дипломирани инжињер агроекономије. Такође члан је одбора за пољопривреду Скупштине Аутономне покрајине Војводине.

Томислав Јанковић је посланик у Народној скупштини Републике Србије.

У 13. сазиву изабран је за посланика као 84. на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Заједно можемо све, мандат му је потврђен 01.08.2022. године.

У 13. сазиву део је посланичке групе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ. Заменик је председника Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, и члан Одбора за одбрану и унутрашње послове.

Рођен је 1973. године у Београду са породицом живи у Малој Митровици, по занимању је мастер инжињер менаџмента.

Члан је одбора за одбрану и унутрашње послове и Заменик председника одбора за простроно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације. Ово му је други мандат у Народној Скупштини Републике Србије био народни посланик, у 12. сазиву, од 2020. до 2022. године.

У 12. сазиву био је члан Одбора заштите животне средине, као и заменик члана Одбора за права детета и Одбора за одбрану и унутрашње послове.

Од 2012. до 2016. био је заменик градоначелника Сремске Митровице, од 2016. до 2017. одборник у Скупштини града Сремска Митровица, а од 2017. до 2020. Председник Скупштине града Сремска Митровица.

Ђорђо Ђорђић је посланик у Народној скупштини Републике Србије.

Први пут је изабран за народног посланика у 13. сазиву као 36. на листи Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије (Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, ЏВМ – ВМДК, Странка Македонаца Србије, Покрет слободних грађана, Удружени синдикати Србије „Слога“, Покрет за преокрет, Покрет Слободна Србија, Влашка странка), мандат му је потврђен 01.08.2022. године.

Рођен је 1978 у Сремској Митровици живео је у Малој Митровици до оснивања породице и пресељења у Сремску Митровицу, по занимању је кошаркашки тренер.

У 13. сазиву део је посланичке групе УЈЕДИЊЕНИ – ССП, ПСГ, ПРЕОКРЕТ, СЛОГА. Члан је Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за здравље и породицу, и заменик члана Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Од 2016. до 2020. био је одборник у Скупштини града Сремска Митровица.

Извор података сајтови:

http://www.parlament.gov.rs/

https://otvoreniparlament.rs/

https://www.skupstinavojvodine.gov.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *