Маломитровчанка Јелена Петровић успешан адвокат у Њујорку

Маломитровчанка Јелена Петровић успешан адвокат у Њујорку

Причама о успешним Маломитровчанима се селимо у Северну Америку државу Њујорк и сам град Њујорк тј. Менхетн. Ово је прича о особи која је преодређена за успех и каријеру, реч је о Јелени Петровић особи која је одрасла у дворишту вртића и основне школе што јој је можда улило дар за учење и усавршавање. Јелена је живела у улици Драгољуба Вељановића до 2013. године када се сели у Америку на Мастер студије.

Вртић и Основну школу “Добросав Радосављевић – Народ” завршила је у Малој Митровици. Учитељица јој је била Данијела Лукић, а разредни старешина Стоја Дукић. Основну школу завршила је 2003. године и била добитник Вукове дипломе.

Затим Јелена је ишла у Гимназију “Иво Лола Рибар” у Сремској Митровици, друштвено језички смер, коју завршава 2007. године као одличан ученик.

Потом одлази у Београд, где уписује Правни факултет Универзитета у Београду којег дипломира 2011. године све у року.

У Њујорк се сели 2013. године на постдипломске и Мастер студије из Међународног права на ,,Fordham University School of Law“, једном од најпрестижнијих универзитета у Њујорку. Тамо постаје добитник њихове стипендије и награде за рад на пројекту побољшања права запослених у држави Њујорк.

Јелена је положила правосудни испит и постала лиценцирана адвокатица прво у државним судовима у држави Њујорк, а потом и у федералним судовима.

Јелена са мајком Миланком на одбрани Мастер рада

Ево мало шта Јелена каже о себи ,,Бавим се првенствено радним правом. Случајеви на којима радим су претежно пред судијама федералних судова. Већина мојих случајева укључује и колективне тужбе. Пишем блог за фирму у којој радим и бројни моји постови су објављивани на сајтовима који се баве правним темама“.

Уживам у авантуристичким путовањима. Са групом авантуриста који праве репортаже за Националну Географију сам путовала по прашумама Амазона, саванама Африке и тропским шумама централне Америке.

Јелена на сафарију у Танзанији

Тренутно са момком, Matthew-koji је у уметничким круговима Њујорка познат као колекционар уметничких предмета-радим на отварању галерије у Њујорку. Живимо на Upper East Side на Manhattan са два пса, Лилика и Линки.

Јелена са момком испред стана у Њујорку

Јеленина мајка Миланка живи у Малој Митровици, брат Иван је у Сремској Митровици са својом породицом, отац Милан живи у Равњу. Јелена се радује што ускоро мајка Миланка долази да их посети. Ми планирамо долазак у нашу Митровицу на пролеће следеће године.

Јелена са братом Иваном и његовом породицом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *