Марија из Дубаија

Марија из Дубаија

Ево приче о једној врло успешној Маломитровчанки Марији Петронијевић која живи и ради у Дубаију, једном од светских најуређенијих, најразвијенијих и најпосећенијих турустичких и економских градова света.

Рођена 1984.године у Београду, као једино дете Драгане Бобић (Петронијевић) из Мале Митровице. Одрасла је и детињство провела у Малој Митровици.

Марија је ишла у предсколску установу у Малој Митровици, у групи васпитачице Бранке.

1999.године завршава Основну школу “Добросав Радосављевић-Народ” као Вуковац и прима Вукову диплому од стране школе. Учитељица јој је била Зорка Каран, а разредни старешина од 5. – 8. разреда наставница Стоја Дукић.

Похађала је Гимназију “Иво Лола-Рибар”у Сремској Митровици, друштвено-језички смер као одличан ученик, у разреду професорке Саше Недељковић.
Након Гимназије, уписује Филолошки Факултет у Београду, катедра за Скандинавске језике и књижевност.
Течно говори Енглески, Италијански и Шведски језик.
Марија завршава мастер студије из Администрације Бизниса (МБА –  Masters in Business Administration) са америчког Универзитета Атланта у Дубаију.

У Дубаи, Уједињене Арапске Емирате, одлази 2009. године и започиње каријеру као агент за продају некретнина. И даље се усаврсава и добија диплому одстране државног тела за регулацију трзишта некретнина у Дубаију.
Након неколико година које је провела радећи на неким од најимпозантнијих пројеката у свету некретнина, добија понуду од највеће светске британске компаније која се бави организацијом познатих сајмова, фестивала и спортских догађаја широм света као и менаџментом познатих личности, са представништвом у Емиратима. Овде постаје Директор Продаје и Развоја и ради на највећим фестивалима у Емиратима. Након неколико година, добија награду од стране председавајућих чланова компаније за постигнуте резултате у развоју и финансијском профиту компаније.


Пројекти на којима је радила и ради су били номиновани и награђивани за најбоље у свом сектору у Дубаију. Самим тим, Марија је учествовала у многим доделама награда раме уз раме са неким од најпознатијих представника државних и светских компанија у Дубаију.

Поседује и следеће професионалне сертификате:

  • Стратешко планирање у развоју бизниса
  • Друштвена Продаја у модерном технолошком добу
  • Преговараћке вештине у пословним договорима
  • Стилови и модели лидерства

Поред свега овога, Марија се остварила и као супруга када је 2015. године упловила у брак.

У слободно време ужива у путовањима, очарана је Азијом, њиховом културом и храном.

Портал Маламитровица жели много среће и даљег успеха у раду и животу нашој Марији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *