Почекат нове школске године 2023/24 и пријем ђака првака

Почекат нове школске године 2023/24 и пријем ђака првака

Традиционално и овог првог септембра уприличен је свечани пријем ђака првака у основној школи Добросав Радосављевић Народ. Ове године на подручју целе школе са подручним одељењима у школу је кренуло 73 ђака првака од тога у Малој Митровици њих 27 у једном одељењу код учитељица Мире Мајкић. После више од педесет година само један разред ђака првака у Малој Митровици.

Ђацима првацима полазак у школу и почетак школовања пожелео је директор школе Слађан Папић у присуству учитељица, запослених у школи и представника локалне самоуправе.

Свечани полазак ђака првака у школу уприличио је и велики број родитеља, бака, дека и рођака деце који су дошли да подрже најмлађе ученике у првом дану школовања.

Кратак уметнички програм својим новим другарима уприличили су ученици старијих разреда са својим учитељицама.

За ученике старијих разреда од 5-8 настава почиње од 08 часова за ђаке путнике из Засавице и Равња обезбеђен је аутобуски превоз.

За ученике млађих разреда од 2-4 настава почиње од 13:30 часова.

Број ђака првака по селима северне Мачве је Салаш Ноћајски 13, Ноћај 14, Равње 10, Раденковић 3, Засавица I 5 и Засавица II само један првак.

У име портала Мала Митровица свим ђацима првацима желимо срећан полазак у школу, а свим осталим ученицима срећан наставак школовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *