Протејереј ставрофор Драгиша Стефановић напушта Малу Митровицу

Протејереј ставрофор Драгиша Стефановић напушта Малу Митровицу

Оно што се причало и предпостављало претходних дана и недеља у народу Мале Митровице и обистинило се. На основу одлуке епископа шабачког Јеротеја од 21. децембра 2022.године протојер ставрофор Драгиша Стефановић досадашњи први парох у Малој Митровици мења парохију и прелази на место привременог првог шабачког пароха у Шабац.

После 36 година парохијског живота и рада као први парох у цркви Св.оца Николаја у Малој Митровици по Указу о постављењу од стране епископа шабачког Г. Јеротеја протојереј ставрофор отац Драгиша напушта нашу парохију.

За време свог службовања у тешким временима уз помоћ верног народа почета је да се обележава и храмовна слава преноса моштију Св. оца Николе односно Николаји 22. маја, затим је 1994. године црква живописана.

Ове 2022.године на иницијативу оца Драгише од раног пролећа се кренуло са пројектом за парохијски дом, а надамо се да ће се до краја године исти и подвести под кров.

Током свог службовања Маломитровачки парох Драгиша Стефановић стигао је по црквеног чина илити звања протојереј ставрофор.

Од 1 јануара 2023.године МалоМитровачка парохија добија новог првог пароха који ће доћи из парохије Тршић.

Нашем оцу Драгиши у име портала МалаМитовица желимо здавља и среће у новој парохији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *