Сећање на ФК Сантос из Мале Митровице

Сећање на ФК Сантос Мале Митровице

Фудбалски клуб Сантос основан је 1964. године. То је био први клуб у митровачкој општини који је основан по националном принципу. Већину играча и чланова клуба чинили су Роми из Сремске и Мале Митровице. Након неколико година рада клуб је расформиран.

Велику већину његових чланова сачињавали су припадници ромске националности из Сремске и Мале Митровице. Основан је по узору на чувени бразилски клуб Сантос, тако да су дресови и клупске боје биле исте као у славном бразилском тиму. Председник клуба је био Павловић Славко. Благајник је био Николић Влада. Управа клуба: Николић Тома, Николић Боја, Јовановић Милан-Бриц, Хопић Зудија и други. Играче је превозио Радовановић Тома из Салаша Ноћајског са шпедитером и коњима.

ФК Сантос из 1964.године

Стоје с лева: Папа Фрања, Кека, Николић Мојсило, Јусић Ферид, непознат, Николић Вита и Папа Јосип-Куркеља. Чуче с лева: Николић Иван, Рахимић Шемса, Николић и Хопић Феин.

У тиму Сантоса играло је неколико играча Радничког. Клуб су основали Роми из Мачванске Митровице.
У раду клуба средином седамдесетих година укључио се и Хопић Зудија из Хесне са Босутског пута. Сантос се такмичио у Општинској лиги.Утакмице је играо на игралишту Подриња у Мачванској Митровици и Будућности из Салаша Ноћајском.

Стоје с лева: Николић Живко, Бродић Радивој, Николић Вита, Николић Иван, Папа Јосип-Куркеља, Јовановић Неђа и Павловић Жарко. Чуче с лева: Николић Зоран-Дика, Марковић Бранко, Николић Сретен-Пурлић и Николић Слободан-Беља.

Стоје с лева: Јовановић Стеван-Писе, Николић Живко, Папа Јосип-Куркеља, непознат, непознат, Николић Иван, непознат, Николић Влада и Николић Тома. Чуче с лева; Павловић Драган, Николић Вита, Николић Сретен(Кека), Томић Раде, Јусић Ферид, непознат и Јовановић Неђа.

ФК Сантос 1972-73

Стоје с лева: Шкрбић Мирослав(тренер), Јовановић Дуле, Јусић Ферид, Живковић Брана, Тододровић Миодраг-Пуце, Николић Јован-Макарона и Јусић Хусеин(члан управе).

Чуче с лева: Николић Милан(члан управе), Убипарип Драган, Сланчек Зоран, Николић Зоран-Дика, Убипарип Мирко и Шкрпан Стипа. Лежи, голман, Ђурашиновић Зоран-Кокица

Сантос је обновљен 1972. године. Утакмице као домаћин играо је на игралишту Будућности у Салашу Ноћајском, на игралишту Подриња у Мачванској Митровици и понекад на игралишту Радничког у Хесни. Велику већину његових чланова сачињавали су припадници ромске националности из Сремске и Мале Митровице.Тим Сантоса након обнове рада клуба изгледао је: Голман је био Ђурашиновић Зоран-Кокица. Десни бек Флањак, леви бек Николић Бранко-Радин. Халф линија: Петровић Драган-Пацала, Николић Зоран-Дика и Забрдац Љубиша. Напад: десно крило Николић Сретен-Пурлић, десна полутка Тодоровић Миодраг-Пуце, центарфор Николић Јован-Макарона, лева полутка Јусић Ферид и лево крило Јовановић Дуле.

Екипа после обнове клуба

Стоје с лева: Николић Милан Пида(тренер), Николић Јован-Макарона, Тодоровић Миодраг-Пуце, Јовановић Дуле, Николић Ненад-Буба, Павловић Реља-Ђока и Иван(голман).
Чуче с лева: Николић Милан-Мика, Николић Драгорад-Јуре, Константиновић Стеван-Гавра, Николић Бранко и Николић Зоран-Дика.
Боја клуба: жута.

One thought on “Сећање на ФК Сантос из Мале Митровице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *