Sport

U ovom delu portala bavićemo se informacijama i vestima iz sportskih klubova i sportskih udruženja sa područja Mačvanske Mitrovice, a to su:
Najstariji klub Fudbalski klub Podrinje, zatim Košarkaški klub Podrinje, stonoteniski klub Podrinje i karate klub Mačva.

Fudbalski klub Podrinje

Fudbalski klub Podrije, iz Mačvanskih Mitrovice, osnovan je davne 1922. u Mačvanskoj Mitrovici (tada Podrinskoj Mitrovici). Prvobitno je osnovan kao FK Posavina, ali je vremenom taj klub promenio ime u FK Podrije. Trenutno se takmiči u Vojvođanskoj ligi Jug, četvrtom takmičarskom nivou srpskog fudbala.
Dana 19. maja 1929. u „Šabačkom glasniku“ objavljeno je pismo iz Mačvanskih Mitrovice u kome se obaveštava sportska javost da je u ovoj varoši osnovano sportsko društvo. Takođe uređenje istog lista daje sve pohvale što je klub osnovan i upunjuje članove uprave i rukovodstva da se obrazuje Zajedničkoj sportskoj upravi u Novom Sadu, pod čijom teritorijom je tada pripadala i sama Mala Mitrovica. Za prvu priliku prvi zvanični sastav Podrija, koji je registrovan za takmičenje izgledalo je ovo: Milutin Banić, Marko Milovančević, Predrag Lukić, Petar Čupić, Raja Milovančević Meljin Lolić, Jolećković Meljković, Jovanovic Milović Trener ovog tima bio je Mihailo Mika Rogojević, trgovački pomoćnik, inače u dopunu ispitnih fudbalskih sudija i trenera sa visokim pogledom.
Računa se da je Priđe dobilo ime pod istim nazivom Podrinske Mitrovice. Sama varošica bila je u Drinskoj banovini, a tim i u podričkom okrugu. Iz razgovora sa starijim osnivačkim klubovima i bivšim igračima prepoznajemo da je bilo koji predlog da se klub zove imenom Posavine, pa Sava, Mačva, pa i MSK, odnosno Mitrovački sportski klub. Među tim, preovladalo je da se imenuje klub Podrije. Tradicionalne boje dresova kluba su crvena i crna.
U samom centru Mačvanske Mitrovice nalazi se velelepno zdanje stadiona fudbalskog kluba Podrije, tzv. „Čika Miša“. Sam stadion ima oko 3.000 sedišta

Košarkašni klub Podrinje

Košarkaški klub Podrinje posle skoro dve decenije ponovo je aktiviran tj obnovljen 2014 godine, od strane dva košarkaška radnika i sportiste Đorđa Đorđića i Miloša Paravinića. Tada se krenulo sa radom sa  mladima  oko 50 klinaca u mlađim kategorijama je okupljeno iz Male Mitrovice i okolnih sela. Naredne godine kreće da se takmiči u mlađim kategorijama pod okriljem Košarkaškog saveza Vojvodine, uz mlađe kategorije pravi se I seniorskih tim od igrača juniorskoj pogona i par igrača koji su došli na dvojno iz Košarkaškog kluba Srem.  Dve godine igraju najniži rang seniorskoj takmičenja popularnu beton ligu, da bi 2019 ušli u Drugu regionalnu ligu Srbije region SEVER gde beleži najbolji rezultat i ulazi u Prvu regionalnu ligu Srbije region Sever. U kojoj se takmičarskoj sezoni 2020/2021 god.  Mlađe kategorije sada broje do 100 klinaca, takmiče se u kadetskom i pionirski uzrastu na teritoriji Vojvodine. Sve treninge i mečeve se odvijaju u gradu Sremska Mitrovica u školskim salama i hali Pinki zbog nepostojanja sale u Maloj Mitrovici.  Treneri su Đorđo Đorđić, Miloš Paravinić I Aljoša Cundra.

Stonoteniski klub Podrinje

Klub je osnovala grupa zaljubljenika u stonitenisu u maju 2018god. Već prve takmičarske sezone 2018/2019 u Sremskoj ligi ekipa zauzima prvo mesto bez poraza i ulazi u viši rang takmičenja Vojvođansku ligu.
Sledeće takmičarske 2019 / 2020god klub ima 2 takmičarske ekipe koje se takmiče u Vojvođanskoj i Sremskoj ligi i u trenutku prekida takmičenja u martu 2020god zbog epidemije Kovid 19 virusa ekipe zauziaju visoka treća mesta.
U takmičarskoj 2020 / 2021god zbog epidemije Kovid 19 samo se Prva ekipa takmiči u Vojvođanskoj ligi.

Karate klub Mačva

Karate klub Mačva je najmlađi sportski klub u Maloj Mitrovici osnovan u jesen 2018. Klub radi sa mladim kategorijama odnosno predškolskog i školskog uzrasta. Treninge obavljaju u sali Doma kulture. Trener je Igor Urošević.