Свети Сава школска слава у Малој Митровици

Свети Сава школска слава у Малој Митровици

После три године обележавања школске славе Свети Сава у скромнијим условима због епидемије изазване Covid 19 вирусом ове године је уприличена свечана академија и освећење славског колача. академији су присуствовали пароха Александра Петровића, председника савета месне заједнице Милош Ковач, народни посланик Томислав Јанковић, бивши наставник и директор школе Јован Мартиновић, представник градске управе Зоран Мишчевић бивши и садашњи запослени у школи, родитељи и ученици школе.

После свечане академије у част Светог Саве коју су приредили ученици школе са својим наставницима вршено освећење славског колача.

Сам чин освећења извшили су нови Маломитровачки парох Александар Петровић уз саслужење вероучитеља Марка Степановића.

Чину ломљења славског колача прикључили су се ученици, наставно особље, родитељи и сви присутни.

Присутнима се на крају свечаног програма обратио сада већ легендарни деведесето годишњи бивши наставник физичког васпитања и директор школе Јован Мартиновић, који се присетио почетака обележавања Светог Саве и пре Другог светског рата, периода после рата и новог започињања обележавања школске славе у касним осамдесетим годинама. Јова је све подсетио да је школа у Малој Митровици прва почела на подручју града да обележава Светог Саву уз славски колач и са програмом послећеном Светом Сави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *