Традиционални Божићни турнир

Традиционални Божићни турнир

Други дан Божића резервисан је за Традиционални Божићни хуманитарни турнир у стоном тенису у појединачној категорији. Председник стонотениског клуба Подриње из Мале Митровице Радован Ковачевић одлучио је да организује Традиционални Божићни турнир у већем формату са више учесника и већем броју столова.

Ковачевић каже ,,На моју идеју и организацију пре 5 година су кренули са Божићним турнирима у Мачванској Митровици из тих турнира је и основано СТК Подриње. То су били турнири са 15-20 играча колико може да прими сала дома културе у Малој Митровици“.

Ковачевић истиче изузетну захвалност директорици Митровачке гимназије која нам је изашла у сусрет и дала салу на коришћење без које турнир неби могао да се одржи у овом формату. Такође турнир је имао и хуманитарни карактер, зато што смо са момцима из организације Срби за Србе прикупљали средства за њихову организацију.

Турнир се играо у три категорије Апсолутна, Kатегорија 50-60година и категорија 60+ година. Укупно је било око 50 такмичара у све три категорије. Играло се по групама свако са сваким па затим, по куп систему на испадање док нисмо добили победнике све три категорије.

Било је такмичара из Суботице,Новог Сада,Београда,Руме,Шида,Шапца, Љубовије,Угљевика, Бијељине и наравно из Митровице једне и друге. Доласком такмичара из Републике Српске и једног нашег Равњанца који је специјално дошао из Аустрије чувеног Милета Ивића турнир је имао и међународни карактер.


Пласман по категоријама је следећи.

Апслолутна
1.место Јован Јоцков јуниорски репрезентативац Србије

2.место Милош Маринковић интернационалац из Шапца који је играо у Хрватској прошле године

3.место су поделили чланови СТK АС Шабац Немања Стојић и Никола Андрић


Kатегорија 50-60година
1.место Радојица Гламочак из Бегеча
2.место Славиша Миленковић из Шапца
3.место су поделили Зоран Ђокић из Митровице и Растко Симовљевић из Јарка


Kатегорија 60+ година

1.Место Слађан Сврзлић из Београда
2.место Жељко Басарић из Београда
3.место Живан Јовановић и Младен Недељковић из Митровице.


Драго ми је да је турнир успео да су сви учесници задовољни свима смо обезбедили и сувенире и поклоне за успомену из нашег града. Скупљено је око 16000дин хуманитарне помоћи.

Победници су добили медаље, дипломе затим и традиционалне поклоне из овог краја кулење и кобасице. Сви учесници су добили по сувенир града Сремска Митровица у знак сећања на учешће на турниру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *